בשנים האחרונות ניכרת מגמה של יותר ויותר בנות דתיות המעוניינות להקדיש שנה ללימוד תורה טרם גיוסן לצה"ל. מתוך כך הוקמה מדרשת או"ת לינדנבאום – שלוחת לוד השייכת למוסדות רשת אור תורה סטון, במטרה להביא את הדגשים והבשורה המיוחדים לה, ויחד עם זאת לפנות לקהלים ולחיבורים נוספים, וכן לבטא בעצם מיקומה מעשה ציוני התורם לקהילה ולעם ישראל.
בית המדרש
הלימוד במדרשה נשען בעיקרו על המושג המסורתי של 'ישיבה' – ללון בעומקה של תורה ולדבוק בהשגת המושכלות. הבנות נפגשות עם 'עולם התורה', על מקורותיו ומושגיו, ובראשם השיח ההלכתי והתלמודי. המטרה היא לחזק את עולמן הרוחני-דתי, לתת כלים לחיים של תורה ועבודת ה' בכל מקום שהן ובכל מה שיעסקו בו, כולל התמודדות עם אתגרים רוחניים במהלך השירות הצבאי או השירות הלאומי, וכן מאפשרת להן בהמשך להתפתח בתחום התורני, לחזור לבית המדרש ולהיות בעצמן 'גדולות בתורה'.
מטרה מרכזית בלימוד היא להפגיש את הבנות עם תכנים ודילמות ערכיים-רוחניים-יהודיים בעלי נימה אקטואלית, כגון דת ומדינה, תיאוריות חברתיות, ציונות, פילוסופיה יהודית ועוד. כמובן שלימוד התורה שבעל פה יעמוד במרכז, אלא שהוא ישלח ענפים רבים למקומות שונים. כמו כן, לימוד הסוגיות ייעשה במגוון צורות, ולצד ניתוח שכלתני ישלב כלים סדנאיים, רגשיים ואומנותיים.
תלמוד ומעשה
במדרשה משלבות הבנות לימוד תורה נשי רציני ומעמיק עם חיבור לקהילות השונות בעיר, מתוך אמונה בכך שלימוד תורה כזה – היושב בתוך עמו ומחובר לחיים ולעשיה, הוא לימוד תורה שיש לו קיום גם בשנות השירות הצבאי וגם בהמשך החיים.
החיבור הזה בא לידי ביטוי בכמה דרכים:
א. שותפות בנות המדרשה בעשיה חברתית, כחלק ממערכת השעות.
ב. בית מדרש פתוח – חלק מהסדרים והשיעורים פתוחים לנשים [ובנותיהן] וכן נערות מקהילת הגרעין התורני ומהעיר בכלל.
ג. הנושאים הנלמדים בבית המדרש – קשורים בחלקם לסוגיות שונות בחברה הישראלית, ולהיכרות עם תורתם של רבני המזרח.
צבא
במדרשה מסלול לימודי של שנה אחת ולאחריו שירות צבאי, בדומה למסלול של תכנית 'הדס' במדרשת או"ת לינדנבאום בירושלים. כיום מוצעים לבנות תפקידי שירות משמעותיים בחיל המודיעין, בחיל האוויר, בחיל החינוך, ובחטיבת הסייבר . מדרשת או"ת לינדנבאום ירושלים פורשת חסותה על כל השירותים הנדרשים למסלול הגיוס גם לבנות מדרשת או"ת לינדנבאום-שלוחת לוד, כגון: דאגה לתפקידים משמעותיים בצבא, ליווי במהלך השירות הצבאי ועוד.